Let the games begin! |
Hyvä että heräsi, mobiilipeleissä nimittäin riittää valinnanvaraa ja tässä Nitraatti esittelee neljä tämänhetkistä suosikkipeliään mobiilipelirintamalta. Arvosteluissa normaalit pojot väliltä 1-10 ja lisäksi pari erikoisempaa kriteeriä, eli soveltuuko peli pelattavaksi puhelimen näytöltä vai onko padi melkein välttämätön ja miten kovasti peli tarvitsee kylmää käteistä ollakseen pelattava.
Me tehtiin silleen tyhmästi että herätettiin lohikäärme. |
Nitraatin lempparimobiilipeli ja yksi lempparipelejä muutenkin on tässä. Dungeons & Dragons -lisenssillä väkerretty leppoisan vuoropohjainen taistelu- ja hahmojenvarustuspeli on helppo oppia ja vaikea lopettaa.
Tarjolla on seikkailua ja grindausta neljän hahmon voimin pelaajan omasta hahmopoolista valkattuna, sekä pelaaja vastaan pelaaja -mättöä. Pelaaja voi keskittyä vain toiseen puoleen tai iloita molemmista. Kaikki dunkkiksen rodut ja hahmoluokat, ihmisistä liskomiehiin ja varkaista warlockeihin löytyvät, vastuksen ollessa myös D&D-tuttua luurangoista louhikäärmeisiin.
Pelin suurimpana miinuksena hahmojaan ei voi luoda itse, vaan ne ovat
valmisversioita. Mutta kyllä tämä tällaisenakin menee oikein hyvin.
Sitä ittiiään. Taistelija, pappi, velho ja samooja matsaavat ruostehirviöiden ja illithidien kanssa. |
Vinkkejä: Hiukan ironisesti peli muuttuu sitä turhauttavammaksi mitä
enemmän sitä pelaa, koska kokemus avaa uusia hahmoja, jotka puolestaan
laimentavat pelin sisäisiä palkkioita eli hahmoille arvottuja
esineparannuksia: mitä enemmän hahmoja, sitä todennäköisemmin palkkio ei
osu juuri sille hahmolle, joka sitä eniten kaipaisi.
Tätä voi kiertää. Hahmojen tasojen kohotus ei ole ensinkään välttämätöntä, vain hahmojen esineiden tasojen kohotus on tärkeää. Niinpä yksi optio on pelata vain neljällä hahmolla: pappi, taikuri, taistelija ja vaikkapa samooja. Jätä kaikki tasolle 3, mutta pistä pappi neloselle. Täten kaikki item-upit tulevat taatusti pelatuille hahmoille!
Jos haluaa enemmän variaatioita, toinen optio on pelata kahdeksan hahmoa tasoille 8-10, riippuen siitä mikä on hahmon käyttämien esineiden vaatima hahmon minimitaso. Tällöin viimeiseksi otetaan hahmo numero yhdeksän, jota ei levelitetä ollenkaan, mutta joka laimentaa palkintoja: välttämätön paha.
Minkäs työkalun tänään valitsisi? Noidan hahmon varustesivujen pääaseiden alasivu. |
Toki peliä voi pelata ihan normistikin ilman moista virittelyä, ja ensiksi varmaan kannattaakin, koska hahmoja on noiden lisäksi vielä useita (paladiini, barbaari, druidi, munkki jne), ja jotkut niistä voivat olla lukijalle enemmän mieleen kuin Nitraatin lempparit.
Puhelin / padi? Pelaaminen onnnistuu puhelimellakin, mutta padi on kyllä selvästi parempi valinta.
Manitbois? Rahalla saisi nopeampaa tavara- / hahmokehitystä, mutta ainakaan megagrindaaja-Nitraatti ei ole moista tarvinnut.
Arvosana: 9/10
Peli (Google Play)
Pelin keskustelusivusto
Warriors of Waterdeep, Warriors of Waterdeep Community (Facebook)
Traileri
Warspear Online: Tutkittavia ja hutkittavia mantereita riittää. |
2. Warspear Online (Aigrind, 2008-)
Miltä kuulostaisi World of Warcraft, mutta Sensible Soccer -tyylisillä ukkeleilla? Warspear Online on varsin täysverinen ja hyvin pelattava reaaliaikainen monen pelaajan World of Warcraft-kopsu. Tämä padilla pelattava ihmeen onnistunut tekele on muuten melkein yhtä vanha kuin esikuvansakin, josta Nitraatti jo aikoinaan kirjoittelikin.
Tietysti on turha odottaa Warcraftin tuotantoarvoja, mutta kyllä tästä - pienenä miinuksena kitekite-aasialaisvaikutteisesta (vaikkakin venäläisen peliyhtiön) - pelistä saa ihan hyvää 'kerää neljä jakinkivestä' -tyylistä ajankulua.
Warspearin virtaviivainen käyttöliittymä. |
Warspearista löytyy neljä rotua: ihmiset, haltiat, kääpiöt ja epäkuolleet. Joka rodulla on 4-5 omaa hahmoluokkaa, mutta periaatteessa ne ovat meleetappelijoita, rangedtappelijoita, parantajia, tankkeja ja jokapaikanhöyliä.
Jokaisella luokalla on (alussa) viisi kykyä joita käytellä: parannusta, suojia, erilaisia hyökkäyksiä ja pysäytyksiä. Vihjeenä mitään tyrmäys (stun) kykyjä ei kannata parannella, jollei aio keskittyä pvp-puoleen eli toisia pelaajia vastaan pelaamiseen. Nitraatti on myskänyt Warspearia oman WOW-hahmonsa Warspear-versiolla, eli kääpiöshamaanilla.
Tapa kaikki! Pelaaja vastaan pelaaja -sähellystä. |
Puhelin / padi? Padi. Puhelimella voisi olla aika työlästä tökkiä oikeisiin kohtiin. Peliä voi pelata myös PC:llä, tosin Nitraatti kieltäytyy: mobiilipelejähän tässä testaillaan.
Manitbois? Isot pojat kertovat, että rahalla saa ja voittaa. Muutaman kymmenen tunnin pelaamisen jälkeen Nitraatti ei ole käyttänyt penniäkään ja hyvin menee.
Arvosana: 8/10
Peli (Google play)
Pelin sivut (mukaanlukien hyvä forum)
Traileri
Eterniumin miekkaosastoa. |
3. Eternium (Making Fun, 2014-)
Blizzard-kopsujen hengessä liikutaan tässäkin: Diablo-kopio Eternium on varsin onnistunut toimintaroolipeli. Valkkaa hahmosi kolmesta luokasta (taistelija, maantierosvo, taikuri) ja lähde kurittamaan kaikennäköistä olmia rahan ja esineparannusten toivossa.
Eternium (entiseltä nimeltään Mage and Minions) on varsin sliipattu veteraanitekele, jonka parissa saa ajan kulumaan. Hahmojen erikoiskykyjä käytetään kekseliäällä ja toimivalla ruudullepiirtelytekniikalla.
Maagi kyntää luolastoa. |
Manitbois? Ei ole tarvinnut kuvetta kaivaa, Nitraatti on pelaillut muutaman kymmenen tuntia.
Arvosana: 8/10
Peli (Google play)
Pelin sivut
Traileri
Rampagen sarjakuvamaista menoa. |
Wanhojen Nintendo kasibittisten ja Commodore Kuusnepan hengessä tarjoillaan värikästä hypi-pompi toimintaa, jossa saa luoda oman hahmon (varkaista warlockeihin) ja jolle voi sitten pelin edetessä ostella parempia varusteita. Humoristinen, värikäs ja hyväntuulinen tasohyppelyroolipeli, jonka kanssa aika kuluu joutuisasti.
Ostoksilla. |
Manitbois? Ei ole tarvinnut, tosin peliaikaakaan ei ole tähän mennessä takana kuin muutama tunti.
Arvosana: 8/10
Peli (Google play)
Pelin sivut
Traileri
Tässä mobiilipelit tällä kertaa. Tulevaisuudessa Nitraatilla on pelinurkassaan tarkoitus avata DDO-online dunkkisropea sekä Commodore Kuusnelosta & Kasibittinintendoa emulaattorien ja parhaiden pelien kautta, myös opastaen miten lukija voi tehdä saman perässä. Soronoo!